Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Het is een aandoening waarbij de weefsels van het lichaam onvoldoende glucose, ook wel bloedsuiker genoemd, kunnen opnemen. Spieren, hersenen en organen van je dier hebben glucose nodig als brandstof. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat de glucose uit het bloed naar de lichaamscellen gaat en daar wordt omgezet in energie of energievoorraad. Wanneer...
Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Het is een aandoening waarbij de weefsels van het lichaam onvoldoende glucose, ook wel bloedsuiker genoemd, kunnen opnemen. Spieren, hersenen en organen van je dier hebben glucose nodig als brandstof. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat de glucose uit het bloed naar de lichaamscellen gaat en daar wordt omgezet in energie of energievoorraad. Wanneer het lichaam geen insuline of weinig insuline aanmaakt raakt het glucosegehalte ontregeld en wordt er te weinig opgenomen door de lichaamscellen. Deze verstoring heet suikerziekte (diabetes). Om het tekort van insuline op te vangen kan insuline worden toegediend. Bij honden en katten gebeurt dit middels een injectie. De dierenarts heeft hiervoor een injectiepen beschikbaar, waardoor het voor iedereen eenvoudig is insuline toe te dienen. Omdat het glucosegehalte in het bloed niet altijd eenvoudig te reguleren is, is het van belang dit regelmatig te controleren. Naast dit medicijn kan een dieetvoeding jouw dier verdere ondersteuning bieden. Een dieetvoeding zorgt dat overgewicht wordt tegengegaan en helpt glucose-schommelingen te verkleinen en stabiliseren.
Diabetic Diet is speciaal ontwikkeld om de glucosevoorziening te reguleren bij diabetes mellitus.
Diabetes mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. Diabetes mellitus komt regelmatig voor bij katten en honden en wordt meestal gezien bij oudere dieren, maar ook ‘jeugddiabetes’ kan voorkomen. Diabetes mellitus is in de meeste gevallen goed te behandelen met insuline. Ook wordt er in de meeste...
Diabetic Diet is speciaal ontwikkeld om de glucosevoorziening te reguleren bij diabetes mellitus.
Diabetes mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. Diabetes mellitus komt regelmatig voor bij katten en honden en wordt meestal gezien bij oudere dieren, maar ook ‘jeugddiabetes’ kan voorkomen. Diabetes mellitus is in de meeste gevallen goed te behandelen met insuline. Ook wordt er in de meeste gevallen een aangepaste voeding geadviseerd door de dierenarts. Diabetic Diet is een uitgebalanceerde, volledige dieetvoeding voor de kat die levenslang gegeven kan worden.
Gebruiksadvies
Regulering van de bloedsuikerspiegel.
De dieetvoeding bevat specifieke koolhydraten (gerst, maïs en psyllium) die na de maaltijd geleidelijk door het lichaam worden opgenomen. Deze ingrediënten dragen bij aan een goede bloedsuikerspiegel.
Hoog eiwitgehalte
Eiwitten kunnen helpen de spiermassa in stand te houden.
Verlaagd zetmeelgehalte
Een laag gehalte aan koolhydraten die snel glucose afgeven, biedt ondersteuning bij diabetes mellitus.
Beperkt energiegehalte
Als gevolg van overgewicht worden de cellen in het lichaam ongevoelig voor insuline. Een voeding met een beperkt energiegehalte helpt het dier een gezond gewicht te behouden.