Glucosamine bevindt zich in het hele lichaam, maar de hoogste concentraties van deze stof vind je in het bewegingsapparaat. Glucosamine is een belangrijke bouwstof voor allerlei stoffen die te maken hebben met het gezond houden van het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof.
Glucosamine wordt aangeraden als voedingssupplement bij gewrichtsproblemen. Voedingssupplementen met glucosamine moeten mini...
Glucosamine bevindt zich in het hele lichaam, maar de hoogste concentraties van deze stof vind je in het bewegingsapparaat. Glucosamine is een belangrijke bouwstof voor allerlei stoffen die te maken hebben met het gezond houden van het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof.
Glucosamine wordt aangeraden als voedingssupplement bij gewrichtsproblemen. Voedingssupplementen met glucosamine moeten minimaal twee tot drie maanden gegeven worden voordat je ziet of het voor jouw dier werkt.
Naast glucosamine kunnen ook chondroïtine, vitamine C, calcium, magnesium en MSM helpen bij een goede gewrichtsfunctie. Essentiële vetzuren kunnen de bewegelijkheid verbeteren en ontstekingen verminderen die kunnen ontstaan bij artrose.
Voor soepele beweging, geeft verlichting. goed voor de gewrichten, banden, spieren en kapsels. Eigenschappen per ingrediënt: - Glucosamine- en Chondroïtinesulfaat zijn in dit product aanwezig als goed opneembare vorm en zijn belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen en de opbouw van bindweefsel. Het zijn de belangrijkste bouwstoffen v...
Wanneer gebruik je Puur Glucosamine Extra?
Voor soepele beweging, geeft verlichting. goed voor de gewrichten, banden, spieren en kapsels. Eigenschappen per ingrediënt: - Glucosamine- en Chondroïtinesulfaat zijn in dit product aanwezig als goed opneembare vorm en zijn belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen en de opbouw van bindweefsel. Het zijn de belangrijkste bouwstoffen voor de productie van kraakbeen en gewrichtsvloeistof, deze zorgen voor veerkracht en smering in de gewrichten, wat de beweging versoepelt. - Grote Brandnetel (Urtica Dioica) verbetert de (gewrichts)stofwisseling, waardoor schadelijke afvalstoffen beter worden uitgescheiden en het herstel wordt versneld. - Magnesium (als -citraat) is belangrijk voor een goede botkwaliteit en werkt spierontspannend. - Mangaan (als -chelaat) en Koper (als -chelaat) maken deel uit van verschillende enzymen, welke van belang zijn bij bindweefsel- en botvorming. Koper is tevens voor bescherming van het weefsel. - Methylsulfonylmethaan (MSM) is een essentiële voedingsstof voor de gewrichten. Het zorgt voor de elasticiteit van kraakbeen, pezen en gewrichtskapsels. MSM is ook nodig voor de vorming van chondroïtinesulfaten, belangrijke bouwstenen van het kraakbeen. - Vitamine B3 (nicotinamide) geeft energie en zorgt voor een gezond zenuwstelsel. - Wierookboom (Boswellia Serrata), Schietwilg (Salix Alba) en Zwarte Aalbes (Ribes nigrum) geven verlichting.
Gebruik en dosering
Kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Dosering en toepassing (tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft): De optimale dosering is 1 tot 2 x daags: - Hond > 25 kg 1 maatschep - Hond 10-25 kg ¾ maatschep - Hond < 10 kg en kat ½ maatschep. 1 maatschep bevat ongeveer 4 gram. In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Niet te gebruiken bij
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Meer Lezen