De huid is het grootste orgaan van jouw dier en vormt de barrière en bescherming naar de buitenwereld. Soms is het nodig om de huid een handje te helpen. Een voedingssupplement kan een goede keus zijn. Door de juiste supplementen aan het voer toe te voegen, ondersteun je het lichaam waardoor het zelf de klachten kan laten verdwijnen. Visolie (met name omega 3 en 6 vetzuren), vitaminen, vitamine...
De huid is het grootste orgaan van jouw dier en vormt de barrière en bescherming naar de buitenwereld. Soms is het nodig om de huid een handje te helpen. Een voedingssupplement kan een goede keus zijn. Door de juiste supplementen aan het voer toe te voegen, ondersteun je het lichaam waardoor het zelf de klachten kan laten verdwijnen. Visolie (met name omega 3 en 6 vetzuren), vitaminen, vitaminen en antioxidanten spelen hierbij een belangrijke rol.
Wil je jouw hond, kat of knagers helpen met een supplement? Overleg dan met jouw dierenarts welk supplement je het beste kunt gebruiken.
Voor de gevoelige huid. Bij kriebels, bij verergering door warmte of in warme perioden. Voor de afvoer van afvalstoffen. Eigenschappen per ingrediënt: - Aloë Vera voor het goed functioneren van de darmen en ondersteuning van het afweersysteem. Orale toediening van dit extract is onder andere effectief voor een goede conditie van de huid. Aloe Vera heeft an...
Wanneer gebruik je Puur Derma?
Voor de gevoelige huid. Bij kriebels, bij verergering door warmte of in warme perioden. Voor de afvoer van afvalstoffen. Eigenschappen per ingrediënt: - Aloë Vera voor het goed functioneren van de darmen en ondersteuning van het afweersysteem. Orale toediening van dit extract is onder andere effectief voor een goede conditie van de huid. Aloe Vera heeft anti-oxidatieve eigenschappen. Voor de afvoer van afvalstoffen, detox. - Boekweit (Fagopyrum Esculentum) ondersteunt een goede conditie van de huid. - Echte Guldenroede (Solidago Virgaurea) stimuleert de nierfunctie en heeft daardoor een bloedreinigend effect. - Grote Brandnetel (Urtica Dioica) zuivert de huid en werkt bloedzuiverend, verhoogt de vitaliteit en verhoogt de weerstand. Urtica bevordert de spijsvertering en de nierfunctie. - Grote Klis (Arctium Lappa) ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Moerasrozemarijn (Ledum Palustre) ondersteunt bij een gevoelige (kriebelende) huid.
Gebruik en dosering
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Dosering en toepassing (tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft): De optimale dosering is 1 - 2 x daags: Paard 20 - 30 druppels Hond 10 - 15 druppels Kat 5 - 10 druppels 20 druppels is circa 1 ml. De meeste vormen van huidjeuk bij hond en kat worden veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden: een abnormaal verloop van de vachtwisseling, vlooien, ongeschikt klimaat (bijvoorbeeld een te warme of te droge behuizing), onvoldoende afleiding en beweging (stress) , onvoldoende regelmaat of verkeerde voeding. Ter ondersteuning van de behandeling: zorg voor een goede vachtverzorging en wees alert op parasieten als vlooien en wormen. In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Niet te gebruiken bij
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Meer Lezen