Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op +31 522 20 21 20

Reizen met Feliway met je kat

Ga je binnenkort reizen met je kat, bijvoorbeeld naar de dierenarts of omdat je gaat verhuizen? Feliway kan de reis een stuk prettiger voor je kat laten verlopen. Feliway is te koop in spray, maar ook in een verdamper. De speciale geur (reukloos voor mensen en andere dieren) die gebruikt wordt is een synthetische kopie van het feromoon dat katten van nature achterlaten wanneer zij zich veilig en comfortabel voelen in hun omgeving.

Hoe gebruik je Feliway en hoe maak je de reis voor je kat zo prettig mogelijk? Onze reistips:

  1. Laat je kat eerst wennen aan zijn/haar reismand door hem al een paar dagen voor vertrek in huis te zetten. Stop er een dekentje of speeltje van jouw kat in zodat het vertrouwt ruikt voor je kat. 
  2. Om misselijkheid tijdens de reis te voorkomen adviseren we je je kat minimaal 6 uur voor vertrek geen voer meer te geven. Je kat dient nog wel toegang te hebben tot water. Maak je tevens gebruik van middel tegen reisziekte? Dan dien je dit te geven met een kleine maaltijd, op een nuchtere maag is dit geen goed idee.
  3. Gebruik de Feliway spray tenminste 15 minuten voordat je je kat in de reismand plaatst. Spray in iedere hoek van de reismand en twee spuitjes op de bodem en de bovenkant. 

Ga je op vakantie of verhuis je? Zorg dan dat je op de bestemming een Feliway verdamper inplugt. Hierdoor kan je kat gemakkelijker acclimatiseren in zijn nieuwe omgeving.