Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op +31 522 20 21 20

Moet ik nat- of droogvoer geven en kan ik combineren?

Veel baasjes vragen zich af wat de beste voerkeuze voor hun huisdier is: natvoer of brokjes? Of juist een combinatie van de twee? Zowel droog- als natvoer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn brokken bijvoorbeeld langer houdbaar dan natvoer, nadat de verpakking geopend is.

Waarom kiezen voor natvoer?

  • Natvoer is voor oudere huisdieren makkelijker te eten, vooral als ze een paar tandjes tekort komen.
  • Als je voortdurend probeert om je huisdier meer te laten drinken, is natvoer een goede optie omdat het veel meer vocht bevat. Ook in de zomer, wanneer het extra belangrijk is om voldoende vocht binnen te krijgen, kan natvoer erg gunstig zijn voor je huisdier.
  • Natvoer is perfect voor kieskeurige eters omdat het sappiger is. De meeste huisdieren vinden natvoeding heerlijk!
  • Omdat natvoer veel meer vocht bevat, is het minder geconcentreerd en calorierijk dan brokjes. Voor huisdieren met overgewicht is natvoer dan ook minder dikmakend dan dezelfde hoeveelheid brokjes.

Onze aanbeveling voor honden:

Brokken, natvoer of beide mengen is prima voor de meeste dieren, zolang het voer dat je kiest compleet is en aan al hun voedingsbehoeften voldoet. Dat betekent dat je keuze veel meer een kwestie van voorkeur is - van jou en je dier.

Je kan dus enkel natvoer geven, enkel droogvoer, of een combinatie van beide. De combinatie van de twee is een interessante optie, omdat het natvoer de geur en smaak van de brokjes versterkt, waardoor de hele maaltijd onweerstaanbaar smakelijk wordt. Is je huisdier op dieet? Dan raden wij aan om op zijn minst een deel van zijn brokken te vervangen door natvoer, omdat natvoer minder calorieën bevat.

Onze aanbeveling voor katten:

Wij raden een mix van natvoer en brokjes aan voor je kat. Ze hebben allebei andere voordelen. Katten zijn niet de beste waterdrinkers: het extra vocht in natvoer ondersteunt het behoud van een gezonde nierfunctie. Natvoer bevat minder calorieën, is sappiger en daardoor ideaal voor kieskeurige katten. Brokjes zijn dan weer perfect voor een lekkerrr krrrokante knabbel de hele dag door.