Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op +31 522 20 21 20

Hoe geef je jouw kat een pil?

Dat katten kieskeurig kunnen zijn, dat weet ieder kattenbaasje. Het geven van een pil kan daarom erg lastig zijn, we geven je graag een paar tips om je te helpen.

In iets plakkerigs stoppen

Stop het pilletje in iets wat plakt, zoals paté. Het pilletje plakt aan de paté, waardoor het lastiger is om het pilletje uit te spugen, zonder dat de paté mee gaat. Jouw kat is natuurlijk gek op zijn paté, waardoor de pil en de paté samen doorgeslikt worden.

Pilletje in saus

Sommige pillen kun je fijn maken en door paté, natvoer of kvv (kant-en-klaar vers vlees) doen. Katten kunnen zo hun hapje, inclusief pil opeten. Niet alle katten kun je zo foppen. Check altijd eerst met je dierenarts of je het pilletje mag verpulveren. Niet alle pillen zijn hiervoor geschikt.

Easypill

De Easypill is een kneedbare snack waar je een pil in kunt stoppen. Veel katten vinden de Easypill lekker en daarom is de Easypill een prima alternatief voor het bovenstaande.

Achter op de tong

Voor deze techniek heb je iemand nodig die de kat vasthoudt of je zet de kat op schoot met zijn kont naar jou toe. Doe het hoofd je van de kat een beetje naar achteren. Met je vinger kun je van voren het bekje voorzichtig open maken. Daarna leg je het pilletje achter op de tong en doe je het bekje dicht, waarna je stevig over de keel wrijft op het slikreflex te activeren.

Pillenschieter

Met een pillenschieter kun je het pilletje zo achterin de keel van de kat schieten, die daarna het pilletje doorslikt. Sommige pillenschieters, schieten ook wat water mee, wat het slikken makkelijker maakt.

Dierenarts

Twijfel je over het ingeven van de pil? Vraag je dierenarts of de assistent om advies.